«Сучасний менеджер»

17 вересня 2021року у Вінницькому кооперативному інституті та фаховому Коледжі економіки і права відбулось засідання круглого столу на тему: «Сучасний менеджер».

Учасниками заходу були студенти та викладачі спеціальностей: «Право», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Готельно-ресторанна справа».

Доповідали на засіданні студенти групи МН(б)-211.

Про розумові здібності та ділові якості сучасного менеджера доповів Юраш Євген.

Він наголосив, що найсуттєвішими передумовами, якими керується людина, що прагне до управлінської діяльності є ділові якості, які поєднують у собі компетенцію та організа­торські здібності та її ро­зумові здібності.

Ковальчук Антон підготував тему : «Організаторські здібності і морально-психологічні якості» і наголосив, що організаторські здібності є, по суті, покликанням, особливою властивістю особи, яка визначається значною мірою її природними задатками. Як і будь-які інші, вони розвиваються, збагачуються та шліфуються у процесі навчання та роботи. Але слід враховувати, що за різними оцінками, тільки 4-6 % працездатного населення мають достатньо виражені організаторські здібності.

Про почуття гумору в професії менеджера розповів Віннічук Андрій. Він зазначив, що підлеглі хочуть, щоб їхній керівник був не тільки і не стільки професіоналом-технократом, орієнтованим винятково на процес виробництва і на результат, скільки керівником з „людським обличчям“. І в цьому йому неабияк може допомогти почуття гумору, що інколи застерігає від помилок, підтримує у хвилини сумнівів і невдач.

Судік Олександр підготував презентацію на тему: «Лідерські якості менеджера» і наголосив що, прояви й характер лідерства залежать від багатьох факторів. Серед них головну роль відіграють особисті якості людини, й не тільки менеджера, а кожного із членів групи. У лідерстві важлива роль відводиться психологічним особливостям людини і таким рисам характеру, як чесність, впевненість, оптимізм, ентузіазм, порядність, переконаність, настирливість тощо. Але було б не правильно пов’язувати лідерство тільки з індивідуальними особливостями людини. Це явище групової діяльності й прояву відносин, що виникають у процесі взаємовідносин.

«Вади керівництва» у своїй темі висвітлила Якубовська Ірина.

Про «Про «Вимоги до здорового способу життя менеджера» доповіли Іваніна Інна та Андрійчук Владислав.

Студенти дійшли до висновку, що праця менеджера надзвичайно важка, і тому одним з його найважливіших особистих якостей має бути добре здоров’я, що дозволяє бути енергійним і життєрадісним, мужньо переносити удари долі, успішно справлятися зі стресами.

 

Сучасний менеджер повинен бути активною людино, правильно харчуватись і формувати у себе і підлеглих позитивне ставлення до життя і роботи.

Завершила виступи студентів – Климьонова Альона, вона доповіла про «Правила дерс-коду в офісах», акцентувала увагу на вимогах до ділового стилю для чоловіків та жінок, навела приклади.

Пиріжок Стелла Євгеніївна, к.е.н., доцент кафедри фінансів, обліку і аналізу запропонувала учасникам зустрічі пройти тест «Чи маєте Ви менеджерські якості?».


Щиро дякуємо усім нашим гостям та учасникам за плідну співпрацю!

З повагою викладачі кафедри «Менеджмент, маркетинг та підприємництво».

Відвідайте нас!

Корисні посилання

Інститут від А до Я

Банківські реквізити:

Вінницький кооперативний інститут

Наша адреса: м. Вінниця вул. Академіка Янгеля 59

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» МФО 300614

р\р UA513006140000026001000014101

код ЄДРПОУ 01788042

Електронна адреса: admin@vki.vin.ua

тел.: (0432) 61-29-68, (0432) 61-23-71

Вінницький кооперативний інститут та Коледж економіки і права
21009, м.Вінниця, вул. Академіка Янгеля, 59

Офіційний сайт Вінницького кооперативного інституту та Коледжу економіки і права. Всі права захищені. © 2020