УРОК НА ТЕМУ «ОСНОВИ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ» ДЛЯ УЧНІВ ЛІЦЕЮ №27

20 березня в рамках профорієнтаційної роботи в.о. зав. кафедри гуманітарних, економічних та фінансово-облікових дисциплін Тетяна ГРИНЧУК та доцент кафедри Юлія КОВАЛЬ провели урок на тему «Основи фінансової грамотності» для учнів 9-х класів ліцею №27 м. Вінниці. Неможливо уявити сучасне суспільство без грошей. Разом з Юлією КОВАЛЬ учні змогли дізнатися про функції грошей, дослідити розвиток форм грошей від товарних до електронних, побачити та відшукати захисні елементи української національної одиниці – гривні, ознайомитися з постатями, що зображені на гривневих купюрах та побачити зображення найкрасивіших грошей світу. Тетяна ГРИНЧУК розповіла про важливість планування сімейного бюджету, разом з учнями визначили його складові, розглянули різні стани сімейного бюджету. Учні мали можливість скласти особистий бюджет на тиждень та проаналізувати його. Кожен зрозумів, що потрібно ефективно розподіляти і заощаджувати гроші у сімейному бюджеті.

Свої знання з основних фінансових понять учні закріпили грою «Відгадай та склади слово». Також учням необхідно було якнайшвидше зібрати пазли із зображенням грошових одиниць країн світу, правильно визначити країну та вказати курс відповідної валюти до гривні. Найспритніші отримали солодкі монетки в якості призу.

Урок пройшов у чудовій атмосфері, учні були надзвичайно активними, час промайнув дуже швидко. Наприкінці уроку учні ознайомилися зі спеціальностями та умовами вступу до Фахового коледжу економіки і права ВКІ та Вінницького кооперативного інституту.

Корисні посилання

Банківські реквізити:

Вінницький кооперативний інститут

Наша адреса: м. Вінниця вул. Академіка Янгеля 59

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» МФО 300614

р\р UA513006140000026001000014101

код ЄДРПОУ 01788042

Електронна адреса: admin@vki.vin.ua

тел.: (0432) 61-29-68, (0432) 61-23-71

Вінницький кооперативний інститут та Коледж економіки і права
21009, м.Вінниця, вул. Академіка Янгеля, 59

Офіційний сайт Вінницького кооперативного інституту та Коледжу економіки і права. Всі права захищені. © 2022