«СУЧАСНА ОСВІТА ТА НАУКА В ГЛОБАЛЬНОМУ І НАЦІОНАЛЬНОМУ ВИМІРАХ: ВИКЛИКИ, ЗАГРОЗИ ТА ЕФЕКТИВНІ РІШЕННЯ»

24 квітня 2024 року у Вінницькому кооперативному інституті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта та наука в глобальному і національному вимірах: виклики, загрози та ефективні рішення», співорганізатором якої були Академія прикладних наук ім. професора Едварда Ліпінського (м. Кельце, Польща), Львівський торговельно-економічний університет та Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут. У Міжнародній конференції взяли участь представники з 30 закладів вищої освіти України та Польщі. Захід було проведено в змішаному форматі, оф-лайн в конференц-залі Інституту та на платформі Google Meet у режимі он-лайн.

Урочисто розпочала конференцію та привітала її учасників Віра ДРАБОВСЬКА, кандидат філологічних наук, доцент, проректор з міжнародних зв'язків Вінницького кооперативного інституту.

Також з вітальними словами до учасників конференції звернулися Waldemar CISOWSKI, доктор соціологічних наук, декан факультету права та безпеки Академії прикладних наук ім. проф. Едварда Ліпінського в Кельце та Богдан СЕМАК, доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи Львівського торговельно-економічного університету.

З доповідями на пленарному засіданні виступили наші польські колеги з Академії прикладних наук ім. проф. Едварда Ліпінського в Кельце. Зокрема, mgr Piotr GŁADYSIEWICZ з темою «Sytuacja prawna cudzoziemca w Polsce» (ПРАВОВЕ СТАНОВИЩЕ ІНОЗЕМЦЯ В ПОЛЬЩІ), dr Dariusz PALACZ, професор факультету права та безпеки з темою «Polskie konstytucje w ujęciu historycznym, zarys problemu» (ПОЛЬСЬКІ КОНСТИТУЦІЇ В ІСТОРИЧНОМУ ПЛАНІ, ОКРЕСЛЕННЯ ПРОБЛЕМИ) та dr Waldemar CISOWSKI, доктор соціологічних наук, декан факультету права та безпеки з темою «Bezpieczeństwo narodowe w kontekście aktualnych wyzwań i zagrożeń» (НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА В КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ І ЗАГРОЗ). Також з доповіддю на актуальну тему «ІННОВАЦІЙНІ ІНСТРУМЕНТИ ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ» виступив Богдан СЕМАК, д.е.н., професор, професор кафедри маркетингу, проректор з наукової роботи Львівського торговельно-економічного університету. Михайло ГАВЕНКО, PhD, доцент кафедри менеджменту, маркетингу та підприємництва ВКІ, директор ПП «ТД «КУЛЬТТОВАРИ» розповів присутнім, про реальні проблеми з якими сьогодні зіштовхуються підприємства і виступив з доповіддю «АСОРТИМЕНТНА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА ТОРГІВЛІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ».

Зі змістовними доповідями на пленарному засіданні виступили викладачі Вінницького кооперативного інституту: Ольга РУЗАКОВА, к.е.н., доцент, доцент кафедри гуманітарних, економічних та фінансово-облікових дисциплін, проректор з науково-педагогічної роботи на тему «ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА В УКРАЇНІ: ОСНОВНІ ТРЕНДИ ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ», Юлія КОВАЛЬ, PhD, доцент кафедри гуманітарних, економічних та фінансово-облікових дисциплін з доповіддю на тему: «ГРОШІ ЯК НЕВІДЄМНА СКЛАДОВА ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ» та Олена ГАЄВСЬКА, практичний психолог, викладач кафедри фінансових, комерційно-технологічних дисциплін та готельно-ресторанного обслуговування Фахового коледж економіки і права ВКІ на тему «ВПЛИВ ПСИХОТЕХНІК НА ПІЗНАВАЛЬНІ ЗДІБНОСТІ СТУДЕНТІВ».

На конференції, вперше в якості перекладачів з польської мови, спробували свої сили учениці 11 класу Польського ліцею гуманітарних наук та інформаційних технологій ім. Януша Корчака Марія Петріщева та Вікторія Капшієнко. Тематика була представлена дуже різностороння і актуальна як для України, так і для країн Європи.

Підвела підсумки роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасна освіта та наука в глобальному і національному вимірах: виклики, загрози та ефективні рішення» Людмила ДИБЧУК, кандидат історичних наук, доцент, проректор з науково-методичної роботи, яка висловила подяку за змістовні доповіді, чудові презентації та жваву дискусію учасникам. Відмітила, що всього в роботі конференції взяли участь більше ста учасників, які підготували 75 наукових статтей. За результатами роботи конференції всім учасникам будуть надіслані наукові збірники та сертифікати.

Корисні посилання

Банківські реквізити:

Вінницький кооперативний інститут

Наша адреса: м. Вінниця вул. Академіка Янгеля 59

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» МФО 300614

р\р UA513006140000026001000014101

код ЄДРПОУ 01788042

Електронна адреса: admin@vki.vin.ua

тел.: (0432) 61-29-68, (0432) 61-23-71

Вінницький кооперативний інститут та Коледж економіки і права
21009, м.Вінниця, вул. Академіка Янгеля, 59

Офіційний сайт Вінницького кооперативного інституту та Коледжу економіки і права. Всі права захищені. © 2022