10 травня 2018 р. на комерційно-технологічному відділенні коледжу відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми харчування: здоров’я нації та імідж на світовій арені».

Організатори заходу – викладачі кафедри харчових технологій та ресторанного обслуговування Артемович Т. М. та Дем’янова Н. Б.

Дем’янова Н. Б. у вступному слові зазначила, що у більшості населення України, за даними Інституту харчування, виявлені порушення повноцінного харчування, зумовлені як недостатнім споживанням харчових речовин, так і порушенням харчового статусу населення України, в першу чергу нестачею вітамінів, макро- і мікроелементів, повноцінних білків, і нераціональним їх співвідношенням. Збільшується споживання неякісних, фальсифікованих і небезпечних для здоров’я людини продуктів. Все це вимагає не тільки корінного вдосконалення технології отримання традиційних продуктів, але і створення нового покоління харчових продуктів, що відповідають можливостям і реаліям сьогоднішнього дня.

Студенти комерційно-технологічного відділення визначили для обговорення такі проблеми:

  1. Сучасні проблеми харчування. «Окреме харчування» (Ткаченко Діана, студентка гр. ВХП-151).
  2. Про сумісність продуктів (Романок Аліна, студентка групи ВХП–151).
  3. Користь хліба, все про хліб (Богутенко Олександр, студент групи ХТ-161).
  4. Чому біле борошно небезпечне для здоров’я (Ваталін Кирило, студент групи ХТ -161).
  5. Про користь меду (Слободянюк Марина, студентка групи ВХП-151).
  6. Харчові жири. Жири-мутанти (Коропій Вадим, студент групи ВХП–151).
  7. Сучасний стан розвитку ринку дієтичних (біологічно активних) добавок України (Кравчук Лілія, студентка групи ТМ-152).
  8. Десять видів заборони на чай (Нагорна Юлія, студентка групи РО-171).
  9. Наші смакові пристрасті формують наш характер (Крива Валентина студентка групи ВХП–151).
  10. Чи є в Україні справжнє молоко? (Ткачук Ніка, студентка групи РО-171).
  11. Чотири міфи про молоко (Гребінь Вікторія, студентка групи ХТ-171).
  12. Використання пектину в харчовій промисловості та користь пектинових сполук  (Томчук Ярослав, студент групи ВХП–151).

До обговорення долучився ректор Вінницького кооперативного інституту, д.е.н. Драбовський А. Г., який зазначив актуальність тематики круглого столу і необхідність ще більше розкривати проблеми здорового харчування, зокрема звертати увагу на питання впливу генетично-модифікованих організмів на людину та більш глибоко досліджувати роль України на світовій арені споживання продовольчих товарів.

Досвідом поділилися експерти – провідні фахівці з товарознавства продовольчих товарів та здорового харчування:

  • Мамонов П.Д., к.т.н., доцент кафедри маркетингу та підприємництва;
  • Васільєва І.М., спеціаліст вищої категорії, викладач кафедри товарознавчих дисциплін та комерційної діяльності;
  • Березюк Л.Л., спеціаліст ІІ категорії, викладач кафедри загальноосвітніх дисциплін та фізичного виховання.

Директор коледжу, д.е.н. Якимчук К. Д. підвів підсумки та зауважив, що проведення таких публічних заходів, як круглі столи, ділові ігри, наукові конференції є напрямками сучасних методів навчання і досить необхідні для становлення особистості студента як майбутнього фахівця.

 Всі учасники круглого столу отримали сертифікати.

А на останок присутні поласували смачним десертом «Трайпл» зі смородини та йогурту на основі пектину від викладача Дем’янової Н. Б.

 

Зав. кафедри харчових технологій та ресторанного обслуговування,
к.е.н. Пітик О.В.