Контактна інформація кафедри:

Адреса: вул. Академіка Янгеля, 59
Кабінет: 206
Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Кафедра Харчові технології та ресторанного обслуговування проводить навчально-виховну і науково-методичну діяльність з двох споріднених спеціальностей: 181 Харчові технології, 241 Ресторанне обслуговування.

На заняттях студенти вивчають  інноваційні технології приготування страв, прогресивні форми і методи обслуговування. Теоретичні та лабораторно-практичні заняття проходять на високому професійному рівні.

Для вдосконалення навчально-виховного процесу, стимулювання студентів до самостійної роботи та активізації їх пізнавальної діяльності викладачі кафедри використовують інтерактивні методи навчання, зокрема організовують дебати, вікторини, конференції, навчальні ігри, майстер-класи. Викладачі кафедри здійснюють систематичну підготовку студентів до студентських конференцій, олімпіад.

Вся робота викладачів спрямована на вирішення методичної проблеми: впровадження сучасних методів навчання, які б забезпечили єдність теоретичної та практичної підготовки для формування конкурентоспроможного спеціаліста на ринку праці.

Закріпити і поглибити свої знання, навики, студенти коледжу мають можливість під час проходження виробничої та навчальної практики на кращих підприємствах міста Вінниці  та Вінницької області.

Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців внаслідок активного розвитку готельного-ресторанного бізнесу в Україні.

Після закінчення коледжу випускники спеціальності 181Харчові технології отримують кваліфікацію техніка-технолога з технології харчування, та спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, спеціалізації Ресторанне обслуговування отримують кваліфікацію адміністратора (господаря) залу за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста. 

 

Науково-педагогічний склад кафедри харчових технологій та ресторанного обслуговування

1. Мамонов Петро Данилович - завідувач кафедри, к.т.н., доцент

2. Поджаренко Андрій Володимирович - викладач кафедри, к.т.н.

3. Артемович Тетяна Миколаївна – спеціаліст вищої категорії, викладач-методист

4. Дем’янова Наталія Борисівна викладач кафедри

5. Фіногєєва Світлана Миколаївна – викладач кафедри І-ої категорії 

6. Ліпінська Катерина Василівна – викладач кафедри

 

 

Спеціальність Харчові технології

Термін навчання на базі:

  • базової загальної середньої освіти – 3 роки 5 місяців;
  • повної загальної середньої освіти – 2 роки 5 місяців;
  • професійно-технічного училища – 1 рік 5 місяців. 

Випускники можуть обіймати посади:

  • Шеф-кухаря;
  • Завідувача виробництвом;
  • Техніка-технолога з технології харчування;
  • Начальника цеху;
  • Керівника закладу ресторанного господарства;
  • Інструктора виробничого навчання;
  • Державного інспектора з якості товару;
  • Техніка-лаборанта харчової лабораторії;
  • Адміністратора залу;
  • Метрдотеля;
  • Кухаря IV – V розряду;
  • Кондитера ІІІ – IV розряду;
  • Бармена IV – V розряду. 

 

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа

Термін навчання на базі:

  • базової загальної середньої освіти – 3 роки;
  • повної загальної середньої освіти – 2 роки;
  • професійно-технічного училища – 1 рік 5 місяців.

Випускники можуть обіймати посади:

  • Адміністратор залу;
  • Метрдотель;
  • Керівник структурних підрозділів у закладах ресторанного господарства;
  • Організатор з проведення святкових та інших заходів;
  • Консультант з питань організації обслуговування споживачів;
  • Офіціант IV – V розряду;
  • Бармен IV – V розряду;

Випускники коледжу мають можливість продовжити навчання у Вінницькому кооперативному інституті. 

Запрошуємо Вас на навчання!