Кафедра харчових технологій та ресторанного обслуговування

Перший ряд з верху Ліпінська К.В., Пітик О.В., Фіногєєва С.М., Дем’янова Н.Б., Пташник Л.В., Артемович Т.М.

Кафедра Харчові технології та ресторанного обслуговування проводить навчально-виховну і науково-методичну діяльність з двох споріднених спеціальностей: 181 Харчові технології, 241 Ресторанне обслуговування.

На заняттях студенти вивчають  інноваційні технології приготування страв, прогресивні форми і методи обслуговування. Теоретичні та лабораторно-практичні заняття проходять на високому професійному рівні.

Для вдосконалення навчально-виховного процесу, стимулювання студентів до самостійної роботи та активізації їх пізнавальної діяльності викладачі кафедри використовують інтерактивні методи навчання, зокрема організовують дебати, вікторини, конференції, навчальні ігри, майстер-класи. Викладачі кафедри здійснюють систематичну підготовку студентів до студентських конференцій, олімпіад.

Вся робота викладачів спрямована на вирішення методичної проблеми: впровадження сучасних методів навчання, які б забезпечили єдність теоретичної та практичної підготовки для формування конкурентоспроможного спеціаліста на ринку праці.

Закріпити і поглибити свої знання, навики, студенти коледжу мають можливість під час проходження виробничої та навчальної практики на кращих підприємствах міста Вінниці  та Вінницької області.

Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців внаслідок активного розвитку готельного-ресторанного бізнесу в Україні.

Після закінчення коледжу випускники спеціальності 181Харчові технології отримують кваліфікацію техніка-технолога з технології харчування, та спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, спеціалізації Ресторанне обслуговування отримують кваліфікацію адміністратора (господаря) залу за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста.

 

Викладачі кафедри

Завідувач кафедри Пітик Оксана В’ячеславівна – кандидат економічних наук. Тема дисертації: „Формування стратегічних напрямів маркетингу соняшнику” (2012 рік).

Освіта: Вінницький державний аграрний університет. Спеціальність „Менеджмент організацій”, кваліфікація магістра з менеджменту. Диплом з відзнакою.

Науково-педагогічний стаж – 12 років.

Є автором понад 30 наукових публікацій; співавтор монографій „Моделювання маркетингової діяльності сільськогосподарських підприємств”, „Маркетингова стратегія в управлінні виробництвом насіння соняшнику„.

 

До складу кафедри входять 5 викладачів:

Артемович Тетяна Миколаївна – викладач-методист. Відмінник освіти України.

Освіта – вища. Закінчила Київський торговельно-економічний інститут, Московський ордена Дружби народів кооперативний інститут. Кваліфікація – інженер технолог; викладач кооперативного технікуму.

Педагогічний стаж – 36 років.

Викладає дисципліни: «Організація виробництва у закладах ресторанного господарства» «Організація обслуговування та сервіс у закладах ресторанного господарства».

 

Фіногєєва Світлана Миколаївна – викладач І-ої категорії.

Освіта -  вища, магістр. Закінчила Вінницький технолого-економічний технікум КОТЕУ 1999р., кваліфікація – технік-технолог та Вінницький державний педагогічний університет ім.. М. Коцюбинського, кваліфікація – викладач загально-технічних дисциплін і методики вивчання технологій.

Педагогічний стаж – 17 років.

Викладає дисципліни: «Технологія виробництва харчової продукції», «Технологія приготування їжі», «Предмет спецпідготовки».

 

Дем’янова Наталія Борисівна – викладач.

Освіта – вища, спеціаліст. Закінчила Полтавський університет економіки та торгівлі, кваліфікація інженер-технолог.

Викладає дисципліни: «Устаткування закладів ресторанного господарства», «Процеси та апарати харчових виробництв», Технологія виробництва харчової продукції», «Ресторанний сервіс».

 

Ліпінська Катерина Василівна – викладач ІІ-ої категорії.

Освіта – вища, спеціаліст. Закінчила Київський національний університет культури і мистецтв, спеціалізація менеджер готельно-ресторанного бізнесу.

Викладає дисципліни «Організація обслуговування», «Організація виробництва», «Особливості зарубіжного сервісу», «Санітарія та гігієна».

 

Спеціальність Харчові технології

Термін навчання на базі:

  • базової загальної середньої освіти – 3 роки 5 місяців;
  • повної загальної середньої освіти – 2 роки 5 місяців;
  • професійно-технічного училища – 1 рік 5 місяців.

 

Випускники можуть обіймати посади:

  • Шеф-кухаря;
  • Завідувача виробництвом;
  • Техніка-технолога з технології харчування;
  • Начальника цеху;
  • Керівника закладу ресторанного господарства;
  • Інструктора виробничого навчання;
  • Державного інспектора з якості товару;
  • Техніка-лаборанта харчової лабораторії;
  • Адміністратора залу;
  • Метрдотеля;
  • Кухаря IV – V розряду;
  • Кондитера ІІІ – IV розряду;
  • Бармена IV – V розряду.

 

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа

Термін навчання на базі:

  • базової загальної середньої освіти – 3 роки;
  • повної загальної середньої освіти – 2 роки;
  • професійно-технічного училища – 1 рік 5 місяців.

Випускники можуть обіймати посади:

  • Адміністратор залу;
  • Метрдотель;
  • Керівник структурних підрозділів у закладах ресторанного господарства;
  • Організатор з проведення святкових та інших заходів;
  • Консультант з питань організації обслуговування споживачів;
  • Офіціант IV – V розряду;
  • Бармен IV – V розряду;

Випускники коледжу мають можливість продовжити навчання у Вінницькому кооперативному інституті. 

Запрошуємо Вас на навчання!

 Наша адреса:
м. Вінниця,
вул. Академіка Янгеля, 59
Телефон, факс (0432) 26-53-38
www.vki.vin.ua