Які зміни чекають на викладачів у 2019 році щодо їхнього підвищення кваліфікації?

18 вересня 2019 року викладачі Коледжу та Інституту взяли участь у методичному семінарі щодо особливостей проходження підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників з 2020 р. Семінар провели проректор з науково-методичної роботи, к.е.н. Людмила Прицюк та завідувач відділу науково-пошукової роботи та управління якістю освіти Юлія Ільніцька, які ознайомили колектив із новою Постановою Кабінету міністрів України від 21 серпня 2019 року «Про Порядок підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників».

Основні зміни полягають, зокрема, у наступному:

    • викладачі зобов’язані щорічно підвищувати свою кваліфікацію та за п’ять років пройти не менш, ніж 150 годин навчання. Зазначена вимога є також обов’язковою для проходження атестації.

    • кожен педагогічний та науково-педагогічний працівник може самостійно обирати конкретну форми, вид, напрям та суб’єктів надання послуг з підвищення кваліфікації.

Викладачі коледжу та інституту під час проведення семінару також ознайомились із освітніми платформами, що пропонуються для самоосвіти.

Детальніше ознайомитись із матеріалами семінару можна тут