УКРАЇНЦІ ВІДЗНАЧАЮТЬ РІЧНИЦЮ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

20 лютого 2014 року стало переломною датою надії на краще всього українського народу. П’ять років тому в Україні почався Євромайдан. Сотні людей вийшли на Майдан Незалежності в центрі Києва з мирним протестом проти раптового скасування колишньою владою наміру підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Подальші події розвивалися дуже стрімко: від мирного протесту і наметового містечка, до побиття „Беркутом“ студентів, вогненних барикад з шин, „коктейлів Молотова“, відкритої стрільби по мітингувальниках. Протести охопили більшість регіонів України. 106 учасників протестів у центрі Києва були вбиті.

20 лютого встановлено особливий день – «День героїв Небесної Сотні» з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самосвідомості, сили духу і стійкості громадян, подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя під час Революції Гідності (листопад 2013 р. – лютий 2014 р.), захищаючи ідеали демократії, європейське майбутнє України.

Бібліотека ВКІ пропонує вашій увазі добірку матеріалів за назвою «Ті. хто не міг інакше»,  присвячену вшануванню пам′яті Героїв Небесної Сотні.