Підсумки осені-2022: 

Налагоджуємо і ремонтуємо зв’язки з міжнародними партнерами.

Не зважаючи на війну у нашій країні, осінні місяці 2022 року видалися для ВКІ доволі плідними. Ім’я нашого закладу тричі лунало на престижних міжнародних заходах, що відбувалися в Польщі.

Спершу – у вересні на 31-му всесвітньому економічному форумі, м. Карпач, який за рейтингом є другим після Давосу.

На широкій дискусійній панелі, в якій брали участь міністр освіти і науки та ректори провідних університетів Польщі, ми обговорювали проблеми європейської освіти загалом і нашого закладу зокрема під час війни в Україні. Наступний - економічний форум у м.

Краків, на якому були присутні провідні підприємці та представники світового бізнесу, також позначився низкою украй необхідних контактів та перспективних стосунків.

Жовтень приніс нам участь у міжнародному науково-педагогічному конгресі, де перед поважною аудиторією провідних політиків, науковців, педагогів та талановитої молоді  було представлено доповідь «Trends and challenges of the educational process in Ukraine during martial law” (Тенденції та виклики освітнього процесу в Україні під час військового стану»).

Результатом цього візиту стало підписання важливої угоди про співпрацю з провідним науково-освітнім консорціумом Польщі (Konsorcjum Naukowo-Edukacyjne), м. Кельце.

Виступ на VIII міжнародній науковій конференції, 1 жовтня, м. Кельце

Листопад традиційно ознаменувався урочистим вшануванням Дня незалежності нашої братньої республіки Польща: до ВКІ та його структурного підрозділу – Польського ліцею ім. Я. Корчака - з привітаннями та дарунками  приїхали представники адміністрації міста, колеги та друзі.

Від усього українського народу, від щирого серця ми вітали , із їхнім найбільшим національним святом усіх наших партнерів з Польщі та всіх поляків, які від нині стали нашими істинними братами та сестрами!

До того ж, листопад – місяць, коли у ВКІ проводиться щорічна міжнародна наукова конференція студентів та молодих науковців. Уже 6 років поспіль наш освітній партнер - Вища школа економіки, права та наук медичних ім. Е. Ліпінського (WSEPiNM, м. Кельце)  не тільки виступає її співорганізатором, а й активно долучається до участі on-line всупереч усім важким обставинам, що випали на долю: два роки карантину і неможливість приїхати один до одного, а тепер війна…

Ну і наприкінці осені в нашому закладі значно потеплішало від візиту італійців – представників асоціації UCM Italy, які представили студентам ВКІ свій проект EuroEst 2023. Доречі, ця зустріч була призначена саме на 24 лютого 2022 року, під час якої мало відбутися і підписання угоди про співпрацю, і перші майстер-класи з готування італійської піци… Але почалася війна. Отже, через 9 місяців повномасштабної війни ми все ж таки зустрілися і здійснили задумане! На щастя, цього разу зустрічі ніщо не завадило: ні сирени повітряної тривоги, ні відключення світла.

Пан Паоло Брешіа (Paolo Brescia), президент UCM Italy, особисто відвідав наш заклад. 22 листопада відбулося підписання протоколу про наміри мід сторонами партнерства, завдяки чому наші студенти влітку матимуть можливість набувати практичного досвіду праці у ресторанах Італії та, одночасно, отримувати заробіток.

Підписання меморандуму с UMC Italy

Ми висловлюємо нашу сердечну подяку усім друзям та партнерам з усього світу за щиру підтримку України у нашому прагненні свободи та відстоюванні демократичних цінностей! Дякуємо за довіру, надану нашому закладу, за бажання допомогти та реальні кроки на шляху реалізації спільних планів! Україна переможе! 


Проректор з міжнародних звязків ВКІ, канд..філ. н., доц. В. Драбовська

Відвідайте нас!

Корисні посилання

Банківські реквізити:

Вінницький кооперативний інститут

Наша адреса: м. Вінниця вул. Академіка Янгеля 59

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» МФО 300614

р\р UA513006140000026001000014101

код ЄДРПОУ 01788042

Електронна адреса: admin@vki.vin.ua

тел.: (0432) 61-29-68, (0432) 61-23-71

Вінницький кооперативний інститут та Коледж економіки і права
21009, м.Вінниця, вул. Академіка Янгеля, 59

Офіційний сайт Вінницького кооперативного інституту та Коледжу економіки і права. Всі права захищені. © 2022